Date alarmante relevă un studiu privind violența în rândul copiilor, publicat astăzi de Ministerul Sănătății. 14% dintre fete și 5% dintre băieții până la 18 ani au fost supuși violenței sexuale. De asemenea, studiul relevă că în Republica Moldova fetele se confruntă cu riscuri deosebit de mari de violență sexuală, adesea cu consecințe devastatoare.

Potrivit Studiului privind violența împotriva copiilor și tinerilor (VACS), 24% dintre fete și 51% dintre băieți au fost supuși violenței sexuale până la vârsta de 18 ani de către un prieten.

Totodată, doar 4% dintre fete și 1% dintre băieții care au fost supuși violenței sexuale au primit serviciile necesare.

De asemenea, în Republica Moldova 26% dintre fete și 35% dintre băieți au fost supuși violenței fizice până la vârsta de 18 ani.

Studiul VACS are ca scop estimarea prevalenței violenței emoționale, fizice și sexuale asupra copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13-24 de ani, identificarea factorilor de risc și de protecție, precum și consolidarea eforturilor instituțiilor responsabile pentru reducerea fenomenului violenței asupra copiilor și tinerilor.

Sondajul a fost realizat în cadrul proiectului Studiul privind Sănătatea și Bunăstarea Tineretului în Moldova „Sănătatea Mea”, finanțat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și implementat de către misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, IMAS, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Maladiilor (CDC), în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!