/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Un australian a câștigat în instanță 200.000 de dolari după ce a fost data afară de la serviciu pentru că a creat o memă cu Hitler

missing
11 august 2020, ora 18:43

Un angajat al firmei BP din Australia a câștigat în instanță 200.000 de dolari australieni (circa 122.000 de euro), după ce a fost dat afară de la serviciu pentru că a creat o parodie video la adresa companiei sale după ce s-a folosit de una dintre cele mai cunoscute meme de pe internet despre Adolf Hitler, inspirate dintr-o scenă devenită celebră din filmul „Untergang”/„Ultimele zile ale lui Hitler” (2004), informează BBC, citat de Digi24.ro.

Australianul, angajat la o rafinărie, s-a folosit de binecunoscuta scenă în care Adolf Hitler are o criză de nervi în momentul în care este informat de generali despre situația militară din Berlin pentru a ilustra felul în care se desfășoară negocierile de salariu la compania la care lucra.

Scena cu Hitler și generalii din buncăr a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare parodii de pe internet, prin folosirea de subtitrări în cele mai diferite contexte.

Parodia postată de angajatul rafinăriei a fost publicată pe un grup de Facebook. Australianul a fost dat afară pentru publicarea materialului considerat drept „extrem de ofensator și nepotrivit”.

După doi ani petrecuți în instanțe, angajatul a avut, în cele din urmă, câștig de cauză. O curte federală a decis că respectiva memă nu poate fi luată în serios și nu poate fi interpretată în sensul că managerii BP ar fi niște „naziști”, prin urmare, angajatul a fost pe nedrept dat afară și se poate reîntoarce la locul de muncă.

În plus, instanța a decis acordarea unor despăgubiri de 200.000 de dolari ausralieni care să acopere întreaga perioadă de doi ani de când angajatul a fost dat afară de la rafinărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram