/VIDEO/ Nemulțumiți că nu li se permite să activeze, transportatorii au venit din nou la sediul ANTA

11 august 2020, ora 20:33

Nemulțumiți că nu li se permite să activeze, transportatorii de mărfuri și călători au venit din nou la sediul Agenției Naționale de Transport Auto. De această dată cer autorităților să instituie moratoriu, astfel încât să poată activa, până se vor găsi soluții legale. Cei de la ANTA susțin că transportatorii pot să activeze și acum, doar că nu pe toate domeniile în care doresc. Mai mult, a fost creat un grup de lucru care va evalua situația și va propune soluții.

După ce vineri au protestat în fața sediului ANTA și au discutat cu responsabilii din domeniu, astăzi transportatorii de mărfuri și călători au venit cu alte solicitări. Până autoritățile vor identifica soluții legale la problemele înainte, aceștia cer să fie instituit un moratoriu, ceea ce le va permite să-și reia activitatea.

„Să fie un moratoriu cât timp se ia o decizie la adresa noastră, să ne dea moratoriu ca o perioadă de timp să activăm”.

„Pentru transportatorii mici și mijlocii să ne dea o soluție și pentru stat și pentru dânșii, și pentru noi care avem copii și familie să putem activa aici, în Moldova”.

„Cerem în nenumărate rânduri ca să ne permiteți nouă să intrăm în legalitate și să plătim aceleași 40%”.

Dar, nici după aceste discuții transportatorii nu au ieșit mulțumiți. Aceștia au declarat că, deși problemele sunt vechi de ani de zile, nimeni nu întreprinde nimic.

„Cum ANTA reprezintă un organ de control, el nu poate să ia decizii. Am convenit ca în timpul restrâns să mergem la minister, acolo deja să decidem. Acolo o să cerem deja ce cerem de o săptămână, două, trei, de 25 de ani”.

Pe de altă parte, responsabilii de la ANTA au menționat că s-a creat un grup de lucru mixt, din care vor face parte și reprezentanții Ministerului Transporturilor, care evaluează situația și caută soluții.

TURCU SERGHEI, JURIST, ANTA: „Ei pot să activeze, dar nu pe toate domeniile care doresc”.

Autocamioanele pe care le dețin pot să activeze doar în domeniul transportului de mărfuri.

Amintim că săptămâna trecută, transportatorii au protestat la punctul de trecere Leușeni, până la miezul nopții. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de restricțiile impuse de Uniunea Europeană, în contextul pandemiei, dar și de amenzile usturătoare, aplicate pentru lipsa actelor permisive. Protestul a continuat a doua zi, în fața agenției ANTA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram