Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, a înregistrat un mesaj video în care a cerut susținătorilor să oprească protestele din mai multe orașe din țară.

„Eu, Svetlana Tikhanovskaya, vă mulțumesc că ați participat la alegerile prezidențiale. Poporul Bielorusiei și-a făcut alegerea. Cu recunoștință și căldură, fac apel la toți cetățenii care m-au susținut în tot acest timp. Belaruși! Vă chem la prudență și la respectarea legii. Nu vreau sânge și violență. Vă rog să nu vă confruntați cu poliția, să nu veniți în piață, pentru a nu vă pune viața în pericol. Aveți grijă de voi și de cei dragi ”, a spus Tikhanovskaya.

Potrivit meduza.io nu se știe când a fost înregistrat acest mesaj. Tikhanovskaya a citit textul de pe foaie și nu a privit în cameră.

Утром 11 августа стало известно, что Тихановская покинула Белоруссию и находится в Литве. В ее штабе заявили, что кандидат в президенты сделала это не по собственной воле, а под давлением властей в обмен на освобождение начальника ее штаба Марии Мороз.

În dimineața zilei de 11 august, Tikhanovskaya a părăsit Belarusul și se află, la moment, în Lituania. Oamenii din campania sa susțin că aceasta nu a părăsit țara din proprie voință, ci sub presiunea autorităților în schimbul eliberării șefului său de camapanie Maria Moroz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!