Astăzi, 11 august, un echipaj aero–medical SMURD Iași a efectuat o operațiune de transportare de la Edineț la Chișinău a unui bărbat în vârstă de 45 de ani. Potrivit datelor înregistrate, acesta a suferit arsuri de gradul II și III și a fost internat la spitalul raional Edineț.

Persoana a fost preluată de echipajul aero–medical SMURD Iași și transportată în siguranță cu elicopterul în Capitală. Pe parcursul zborului pacientul a primit îngrijirile necesare din partea medicilor și paramedicilor români fiind în stare stabilă.

La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde bărbatul a fost transportat de Serviciul Republican Aviasan la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru ulterioare îngrijiri medicale calificate.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a treisprezecea operațiune aero-medicală realizată în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!