/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Sinteza discuțiilor care au avut loc astăzi în Parlament între PD, PSRM, PAS și Platforma DA

11 august 2020, ora 20:37

Discuții fierbinți au avut loc astăzi, la Parlament. Membrii fracțiunilor PSRM, PD, PAS și Platforma DA au abordat mai multe subiecte, printre care situația pandemică și pagubele provocate de secetă în agricultură. În timp ce opoziția a cerut convocarea ședinței de urgență, socialiștii și democrații vor să identifice mai întâi soluții. Într-un final, s-a decis crearea a două grupuri de lucru pe platforma parlamentară, care vor elabora propuneri și inițiative legislative, ce ar îmbunătăți situația în agricultură și ar diminua consecințe pandemiei de COVID-19.

DUMITRU DIACOV, DEPUTAT PD: „Am avut un schimb de păreri destul de fierbinți pe marginea a câtorva subiecte și anume cu situația în agricultură, cu situația legată de Covid și măsurile care trebuie luate în sistemul de învățământ”.

NICOLAE CIUBUC, DEPUTAT PD: „Vreau să-mi exprim încrederea și deschiderea că împreună, pe platformă parlamentară, guvernamentală vom găsi cele mai bune soluții”.

IGOR GROSU, DEPUTAT PAS: „Sunt încă diferențe de opinie. Opinia noastră e că noi trebuie să convocăm de urgență o ședință extraordinară a Parlamentului în cel mult șapte zile. Coaliția de guvernare are altă abordare, ei cred că mai întâi să identificăm soluții, după care să stabilim data ședinței. Seceta nu ieri a apărut, așa că această scuză nu ține”.

ALEXANDRU SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: „Opoziția, în special Platforma DA, am insistat pe fixarea datei ședinței. Dacă azi-mâine constatăm că nu există limbă comună cu Guvernul și nu există sinceritate, mai departe colectăm semnăturile pentru convocarea ședinței”.

VLAD BATRÎNCEA, DEPUTAT PSRM: „Partidul Socialiștilor este astăzi mai reticent față de convocarea ședinței de dragul convocării. Noi trebuie să furnizăm rezultate. Noi suntem gata să convocăm ședința extraordinară atunci când vom avea proiecte agreate de comun acord”.

Inițiativa întrunirii a venit de la Partidul Democrat, care a chemat ieri cele trei partide la discuții, pentru a soluționa problema apărută în domeniul agriculturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram