Vicepreședintele Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, susține că dacă majoritatea parlamentară intenționează cu adevărat să găsească soluții pentru a ajuta fermierii afectați de seceta din acest an, atunci trebuie să accepte organizarea ședinței extraordinare a Parlamentului în cadrul căreia să se discute despre majorarea Fondului de subvenționare,declararea stării de urgență în agricultură și instituirea vacanței fiscale. Declarațiile au fost făcute după ședința comună la care au participat deputați din Platforma DA, PAS, PSRM și PDM.

„E nevoie de rezultate palpabile. Să vii la fermierii care stau acum în soare și să spui că ai pornit dialog și iar vei purta un dialog, dialog peste dialog, dar fără acțiuni ar fi iresponsabil. E nevoie de decizii palpabile și aceste decizii ce țin de majorarea Fondului de subvenționare, declararea stării de urgență, instituirea vacanței fiscale – ele nu pot fi adoptate fără intervenția Parlamentului”, a declarat Slusari.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA susține că nu i-a putut convinge pe deputații din majoritatea parlamentară să numească o dată concretă a ședinței extraordinare a legislativului.

„Unicul lucru la care am convenit a fost ca astăzi, la ora 14.00, un grup de lucru ad-hoc să înceapă audierea miniștrilor, factorilor de decizie, reprezentanților Băncii Naționale și astăzi, cel târziu mâine dimineață, să identificăm soluții pentru fermieri. (…) Mâine o să fie foarte clar, e timp suficient 12 ore să înțelegem dacă se dorește identificarea soluțiilor sau este o încercare de a mima un dialog”, a mai spus deputatul.

Totodată, Slusari spune că fără deciziile Guvernului, Parlamentul nu poate să adopte deciziile discutate. „Chiar dacă identificăm 51 de deputați, noi nu avem dreptul să declarăm starea de urgență fără propunerea Guvernului, noi nu putem rectifica bugetul fără avizul Guvernului, noi nu putem institui vacanța fiscală fără decizia Guvernului”, a precizat acesta.

Vicepreședintele Parlamentului susține că dacă va vedea că se încearcă tărăgănarea procesului pentru susținerea agricultorilor, atunci va continua colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a legislativului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!