/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Slusari, după ședința comună cu PSRM și PDM: „Dacă va fi tărăgănat procesul, vom continua colectarea semnăturilor pentru ședința extraordinară a Parlamentului”

11 august 2020, ora 13:41

Vicepreședintele Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, susține că dacă majoritatea parlamentară intenționează cu adevărat să găsească soluții pentru a ajuta fermierii afectați de seceta din acest an, atunci trebuie să accepte organizarea ședinței extraordinare a Parlamentului în cadrul căreia să se discute despre majorarea Fondului de subvenționare,declararea stării de urgență în agricultură și instituirea vacanței fiscale. Declarațiile au fost făcute după ședința comună la care au participat deputați din Platforma DA, PAS, PSRM și PDM.

„E nevoie de rezultate palpabile. Să vii la fermierii care stau acum în soare și să spui că ai pornit dialog și iar vei purta un dialog, dialog peste dialog, dar fără acțiuni ar fi iresponsabil. E nevoie de decizii palpabile și aceste decizii ce țin de majorarea Fondului de subvenționare, declararea stării de urgență, instituirea vacanței fiscale – ele nu pot fi adoptate fără intervenția Parlamentului”, a declarat Slusari.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA susține că nu i-a putut convinge pe deputații din majoritatea parlamentară să numească o dată concretă a ședinței extraordinare a legislativului.

„Unicul lucru la care am convenit a fost ca astăzi, la ora 14.00, un grup de lucru ad-hoc să înceapă audierea miniștrilor, factorilor de decizie, reprezentanților Băncii Naționale și astăzi, cel târziu mâine dimineață, să identificăm soluții pentru fermieri. (…) Mâine o să fie foarte clar, e timp suficient 12 ore să înțelegem dacă se dorește identificarea soluțiilor sau este o încercare de a mima un dialog”, a mai spus deputatul.

Totodată, Slusari spune că fără deciziile Guvernului, Parlamentul nu poate să adopte deciziile discutate. „Chiar dacă identificăm 51 de deputați, noi nu avem dreptul să declarăm starea de urgență fără propunerea Guvernului, noi nu putem rectifica bugetul fără avizul Guvernului, noi nu putem institui vacanța fiscală fără decizia Guvernului”, a precizat acesta.

Vicepreședintele Parlamentului susține că dacă va vedea că se încearcă tărăgănarea procesului pentru susținerea agricultorilor, atunci va continua colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram