Compania Arkonik este specializată în a crea cele mai autentice şi restaurate modele Land Rover Defender din lume. Aceasta a fost fondată în anii 2006-2007, cu schimbarea în denumirea actuală în 2016, de către un aventurier britanic pe nume Andy Hayes.

Acesta povesteşte că Arkonik a început în 2006 cu un singur vehicul. După un accident de motocicletă şi două luni de stat în spital la “odihnă forţată”, când a ieşit de acolo soţia i-a cumpărat un vechi Defender 110 din 1983, cu motor V8 şi vopsit în culoarea Stratos Blue, ca să aibă cu ce să se ocupe în perioada de reabilitare.

Exemplarul pe care-l posedă şi astăzi a fost restaurat timp de trei luni de muncă, după care timp de alte câteva luni a fost printr-o călătorie pe continentul european cu acest vechi Defender. A pornit din Marea Britanie pentru a ajunge prin Scandinavia, Polonia, Ucraina, chiar şi Republica Moldova, Turcia, Grecia, Bulgaria, Franța, Spania și înapoi în Regatul Unit. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!