La ședința Consiliului Suprem de Securitate s-a discutat situația epidimiologică din țară privind infecția cu Covid-19. Șeful statului a anunțat că deja s-au făcut 170 de mii de teste, iar din acestea peste 28 de mii au fost pozitive.

Totodată, acesta a atenționat că avem cel puțin patru cazuri de îmbolnăvire repetată cu Covid-19, iar imunitatea colectivă nu funcționează.

Șeful statului a mai spus că s-a decis deschiderea grădinițelor și școlilor de la 1 septembrie, dar la primul element de risc se va lua în calcul impunerea unor restricții.

Potrivit datelor prezentate de minister la ședința Consiliului, avem 7726 de cazuri de Covi-19 active, dintre care pacienți în stare gravă 442. Testele sunt efectuate în cadrul a zece laboratoare, dintre care șase publice și patru private. Dodon a anunțat că urmează să fie deschise alte două.

Potrivit lui, în stoc mai sunt peste o sută de mii de teste, iar alte 130 mii de teste se află în procedura de livrare și procurare.

De asemenea, șeful statului a anunțat că Guvernul se pregătește pentru vaccinarea sezonieră de gripă, care potrivit lui diminuează riscurile.

Cu referire la vaccinul împotriva virusului acesta a menționat că a fost informat că nu sunt vaccine care ar fi finalizat toate procedurile pentru a fi exportate în afara țărilor unde au fost produse. Totodată, a menționat că R. Moldova s-a înregistrat și imediat ce vor apărea astfel de vaccine le va putea primi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!