Partidul Democrat s-a adresat partenerilor externi să acorde ajutor Republicii Moldova pentru a susține agricultorii. Într-o scrisoare adresată misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău, PDM susține că un eventual ajutor va permite compensarea parțială a pierderilor fermierilor și le va oferi acestora posibilitatea de a se pregăti mai bine pentru roada viitoare.

„Pentru a susține eforturile Parlamentului și Guvernului de identificare a unor soluții, am solicitat astăzi sprijin pentru fermierii noștri tuturor partenerilor noștri externi. Cu eforturi comune, am încredere că vom reuși să depășim și această problemă: uniți, mai puternici”, se spune într-un mesaj al PDM.

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că circa 400 de mii de hectare de grâu au fost afectate de secetă. Recolta la grâu anul curent este cu 45-50% mai mică decât în anii precedenți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!