/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

/DOC/ PDM cere ajutorul partenerilor externi pentru susținerea agricultorilor

missing
12 august 2020, ora 13:13

Partidul Democrat s-a adresat partenerilor externi să acorde ajutor Republicii Moldova pentru a susține agricultorii. Într-o scrisoare adresată misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău, PDM susține că un eventual ajutor va permite compensarea parțială a pierderilor fermierilor și le va oferi acestora posibilitatea de a se pregăti mai bine pentru roada viitoare.

„Pentru a susține eforturile Parlamentului și Guvernului de identificare a unor soluții, am solicitat astăzi sprijin pentru fermierii noștri tuturor partenerilor noștri externi. Cu eforturi comune, am încredere că vom reuși să depășim și această problemă: uniți, mai puternici”, se spune într-un mesaj al PDM.

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că circa 400 de mii de hectare de grâu au fost afectate de secetă. Recolta la grâu anul curent este cu 45-50% mai mică decât în anii precedenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram