După ce șeful statului a anunțat că 6,3 miliarde de lei au fost recuperate din furtul miliardului până-n prezent, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că președintele minte. Potrivit lui, cele peste șase miliarde de lei la care se referă Dodon nu sunt banii furați.

„Domnul Dodon ne-a informat azi că din miliardul de Dolari furat din sistemul bancar „6,3 miliarde de lei au fost recuperate”. Din acestea, cică, 2,5 miliarde sunt deja încasate în buget și pe restul banilor (3,8 miliarde) sunt aplicate sechestre. Două minciuni. Una copiată de la Plahotniuc, alta nouă, inventată de Dodon”, a scris Alaiba.

Potrivit lui, cele 2,5 miliarde – e vorba în mare parte, din nou, de veniturile din lichidarea celor trei bănci ale lui Șor. „Noi din 2017 vorbim pe silabe, explicăm că veniturile din lichidare (vândute sedii, mașini, etc) nu pot fi „active recuperate”. Poți vinde toate clădirile BEM, dar miliardul va rămâne furat și nerecuperat. Dodon spune aceeași minciună pe care o spunea Plahotniuc”, afirmă Alaiba.

Cu referire la restul banilor – sechestre de 3,8 miliarde lei. Potrivit deputatului e „o minciună gogonată să numești sechestrul „active recuperate”. După ce se pune sechestru urmează o birocrație întreagă prin judecăți până banii sunt confiscați și încasați în buget. Deseori sechestrele sunt pur și simplu scoase și banii revin la proprietar”.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Dodon anunță câți bani au fost recuperați de pe urma furtului miliardului până-n prezent

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!