/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

OMS: Amânați vizitele de rutină la dentist!

missing
12 august 2020, ora 12:34

Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog. Experții mai au nevoie de timp pentru a stabili care este riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 prin aerosoli, întrucât încă nu au date suficiente, transmite Digi24.ro.

Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule. Acestea ar putea purta noul coronavirus.

Benoit Varenne, expert OMS în sănătate dentară: “Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților”.

OMS recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli. Probabilitatea transmiterii virusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, este o necunoscută în acest moment.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram