/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Până când deținătorii de patente îşi pot ridica ajutorul de şomaj. Anunțul făcut de CNAS

missing
12 august 2020, ora 11:22

Deținătorii de patente își pot ridica ajutorul de șomaj unic de la oficiile poştale până la 30 noiembrie curent. Asta după ce termenul a fost prelungit, potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS).

Plata ajutorului de şomaj unic se efectuează doar prin intermediul oficiilor poştale. Beneficiarii acestei prestații sunt titularii care dețin patente valabile, persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul comerțului și/sau prestării de servicii în pieţele și centrele comerciale și care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai – 30 iunie 2020, în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Beneficiarii au fost selectați conform sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat cu condiția că în luna aprilie 2020 nu au realizat venit asigurat.

CNAS anunţă deținătorii de ajutor de şomaj că a transferat 8,5 milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat pentru şomerii asiguraţi, care îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată prin card bancar sau la oficiul poştal.

De asemenea, CNAS a transferat 4,1 milioane de lei pentru ajutorul de şomaj unic pentru titularii de patentă de întreprinzător. Toți banii sunt alocați din bugetul de stat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram