„Flyone” a venit cu o reacție, după ce astăzi, 12 august, în cadrul unui briefing de presă la Parlament, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Galina Sajin a acuzat compania aeriană că nu returnează pasagerilor costul biletelor. Este vorba despre clienții ale căror curse au fost anulate.

„Flyone” spune că a adoptat o politică echilibrată bazată pe cele mai bune practici recomandate la nivel internațional care sunt în conformitate cu recomandările Autorității Aeronautice Civile (AAC) și ale Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA) și anume:

– Modificarea gratuită a datei de zbor în baza orarului de zboruri disponibil;
– Vouchere cu rambursarea a 120% din costul biletului, în condițiile recomandate de AAC.
– Rambursarea costului biletului în condițiile tarifului.

Condițiile tarifelor sunt următoarele:

Grupul tarifar standard prevede că în cazul anulării zborului tariful este nerambursabil. Taxa de administrare și alte taxe ale companiei nu se rambursează. Condițiile de rambursare se aplică pentru fiecare segment de zbor separat.

Grupul tarifar loyal prevede că în cazul anulării zborului rambursarea este permisă cu aplicarea penalităților: 50% din tarif dacă rambursarea este efectuată până la decolarea avionului.

Grupul tarifar advantage prevede că în cazul anulării zborului rambursarea este permisă cu aplicarea penalităților: 10% din tarif dacă rambursarea este efectuată până la decolarea avionului.

Atunci când clienții achită biletul, ei confirmă că au citit regulile tarifului, termenii și condițiile generale.

De cealaltă parte, AAC declară că există cel putin trei opțiuni legale de a valorifica banii pentru zborurile amânate din cauza pandemiei, iar cetățenii cărora li se refuză rambursarea integrală a costului biletelor și nu vor să accepte alte opțiuni oferite de operatorii aerieni, pot reveni cu o petiție în scris în adresa AAC sau pot depune reclamații în adresa companiei aeriene.

Potrivit AAC, în cazul în care consumatorii nu vor fi de acord cu rezultatele examinării reclamațiilor sau în cazul în care operatorii aerieni refuză satisfacerea acestora, aceștia sunt în drept sa se adreseze organelor abilitate cu funcții de protecție a consumatorilor sau conform procedurii civile în instanța de judecată, anexând la petiție copia răspunsului prestatorului sau în cazul refuzului tacit, documentele care confirmă depunerea reclamației în adresa prestatorului.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!