Pentru a da culoare perioadei de pandemie prin care trecem, o franțuzoaică crează măști de protecție, care atrag prin nuanțe și șochează prin decor. Aceasta le decorează cu piese lego, lanțuri sau cristale Swarovski. Creatoarea spune că acest măști țin departe nu doar virusul, dar și tristețea.

De la păpuși Barbie, piese Lego, până la celebrii Pokemoni. Toate împodobesc măștile de protecție realizate de designerului francez, Anne Sophie Cochevelou. Ideea de produce articole de o asemenea simetrie și extravaganță i-a venit, evident, în timp ce se afla în izolare. Sofie este designer vestimentar, însă acum este focusată pe măștile de protecție, care au devenit o necesitate a momentului, dar și un accesoriu „fashion”.

ANNE SOPHIE CHOCHEVELOU, DESIGNER: La confecționare măștilor folosesc o diversitate de materiale, rămase din alte proiecte. Mai întâi o făceam pentru a mă distra, deoarece nu prea aveam ce face. Mai târziu, oamenii s-au arătat interesați de ele”.   

Odată cu apariția articolelor pe pagina sa de socializare, doritorii au făcut coadă la excentricele măști. În timp ce unii își achiziționează câteva, pentru a le combina cu vestimentația, alții au găsit articolul ca fiind un dar perfect pe timp de pandemie. Creatoarea spune că o asemenea mască de protecție poate ține departe nu doar virusul COVID-19,  dar și tristețea. Astfel, Sofie îi provoacă pe oameni să vadă partea plină a paharului, să alunge frica și să se distreze purtând creațiile sale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!