/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Fermierii cer demisia ministrului. Agricultorii au protestat cu tractoarele în stradă, revoltați de declarațiile ministrului

missing
12 august 2020, ora 21:00

Agricultorii au protestat și astăzi, cu tehnica agricolă în stradă. Supărați și revoltați de declarațiile ministrului Agriculturii, care i-ar fi acuzat că ar reprezenta interese politice și ar fi venit la protestul de ieri în stare de ebrietate, aceștia au blocat drumurile la Leova, Hîncești și Căușeni. Potrivit Ziarului de Gardă, tehnica agricolă a fost plasată pe carosabil, iar mașinile nu au putut trece. Ministrul Agriculturii nu a comentat, deocamdată, această situație.

„Cum s-a exprimat dl ministru, despre discuția noastră de ieri. În loc de soluții, ar fi vorbit despre economia tenebră în agricultură și că protestele sunt în mare parte politice și la ele participă unele persoane în stare de ebrietate. Vă mulțumim frumos!”

Agricultorii, care au ieșit astăzi la protest, în preajma satului Lăpușna, raionul Hîncești, au negat faptul că ar fi consumat alcool, înainte de a protesta. Indignați și revoltați, aceștia au cerut demisia ministrului Agriculturii.

Demisia, demisia, demisia! Jos, Perju! Jos, Perju!

De asemenea, fermierii au întrebat polițiștii, care supraveghează protestul, dacă au identificat ieri vreo persoană în stare de ebrietate.

Alexandru Cuciuc, COMISAR DE POLIȚIE, HÎNCEȘTI: Eu, personal, nu. Mulțumim frumos, asta am vrut să auzim”!

Potrivit Ziarului de Gardă, declarațiile ministrului Agriculturii, Ion Perju, ar fi fost făcute în această dimineață, la audierile grupului de lucru parlamentar, creat ieri, de către deputații socialiști, democrați, ai PAS și ai Platformei DA, pentru a evalua problemele din agricultură.

TV8 l-a telefonat pe ministru pentru a-i da dreptul la replică, însă demnitarul nu a răspuns apelului. Și ieri, sute de agricultori au protestat cu utilajele agricole în stradă, în 13 locuri din țară. Afectați dur de seceta care le-a compromis practic toată roada, aceștia au înaintat Guvernului patru revendicări, printre care majorarea compensațiilor de la o mie de lei pentru un hectar la cel puțin trei mii.

Pe traseul Hîncești-Lăpușna și-a făcut apariția și ministrul Agriculturii, care însă nu a făcut altceva decât să le spună oamenilor că, deocamdată, nu există alți bani în buget, din cauza pandemiei. Dar, le-a promis că se vor căuta resurse financiare la partenerii externi, fapt ce i-a nemulțumit pe agricultori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram