Agricultorii au protestat și astăzi, cu tehnica agricolă în stradă. Supărați și revoltați de declarațiile ministrului Agriculturii, care i-ar fi acuzat că ar reprezenta interese politice și ar fi venit la protestul de ieri în stare de ebrietate, aceștia au blocat drumurile la Leova, Hîncești și Căușeni. Potrivit Ziarului de Gardă, tehnica agricolă a fost plasată pe carosabil, iar mașinile nu au putut trece. Ministrul Agriculturii nu a comentat, deocamdată, această situație.

„Cum s-a exprimat dl ministru, despre discuția noastră de ieri. În loc de soluții, ar fi vorbit despre economia tenebră în agricultură și că protestele sunt în mare parte politice și la ele participă unele persoane în stare de ebrietate. Vă mulțumim frumos!”

Agricultorii, care au ieșit astăzi la protest, în preajma satului Lăpușna, raionul Hîncești, au negat faptul că ar fi consumat alcool, înainte de a protesta. Indignați și revoltați, aceștia au cerut demisia ministrului Agriculturii.

Demisia, demisia, demisia! Jos, Perju! Jos, Perju!

De asemenea, fermierii au întrebat polițiștii, care supraveghează protestul, dacă au identificat ieri vreo persoană în stare de ebrietate.

Alexandru Cuciuc, COMISAR DE POLIȚIE, HÎNCEȘTI: Eu, personal, nu. Mulțumim frumos, asta am vrut să auzim”!

Potrivit Ziarului de Gardă, declarațiile ministrului Agriculturii, Ion Perju, ar fi fost făcute în această dimineață, la audierile grupului de lucru parlamentar, creat ieri, de către deputații socialiști, democrați, ai PAS și ai Platformei DA, pentru a evalua problemele din agricultură.

TV8 l-a telefonat pe ministru pentru a-i da dreptul la replică, însă demnitarul nu a răspuns apelului. Și ieri, sute de agricultori au protestat cu utilajele agricole în stradă, în 13 locuri din țară. Afectați dur de seceta care le-a compromis practic toată roada, aceștia au înaintat Guvernului patru revendicări, printre care majorarea compensațiilor de la o mie de lei pentru un hectar la cel puțin trei mii.

Pe traseul Hîncești-Lăpușna și-a făcut apariția și ministrul Agriculturii, care însă nu a făcut altceva decât să le spună oamenilor că, deocamdată, nu există alți bani în buget, din cauza pandemiei. Dar, le-a promis că se vor căuta resurse financiare la partenerii externi, fapt ce i-a nemulțumit pe agricultori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!