Câteva autobuze și sediile a două companii de transport auto internațional au fost verificate de procurori și de mascați. Potrivit procurorilor, reprezentanții firmelor sunt cercetați pentru migrație ilegală. Însă, avocatul transportatorilor auto susține că perchezițiile sunt abuzive.

Imaginile video, cu autobuzele înconjurate de mascați, au fost expediate în adresa redacției de către un telespectator TV8. Acestea au fost surprinse în această dimineață, în apropiere de comuna Stăuceni. După ce au efectuat perceziții în autobuze, oamenii legii au mers și la sediile companiilor de trasnport auto. Potrivit avocatului acestora, deocamdată, nicio persoană nu a fost reținută.

ALEXANDRU BOT, AVOCAT: În speță, sunt vizate ridicarea de obiecte, mijloace de stocare a informației, telefoane și așa mai departe. “

Totodată, apărătorul companiilor de transport auto susține că perchezițiile sunt ilegale și abuzive.

ALEXANDRU BOT, AVOCAT: În lipsa unei autorizații, considerăm că această percheziție este una ilegală și are drept scop, considerăm noi, nu atât investigarea acțiunilor ilegale, ci defapt intimidarea companiei și blocarea ei totală.”

Cei de la PCCOCS  ne-au spus doar că perchezițiile sunt organizate în legătură cu migrația ilegală, fără să ofere alte detalii.

EMIL GAITUR, PURTĂTOT DE CUVÂNT, PCCOCS: Procurorii PCCOCS desfășoară acțiuni de urmărire penală pe faptul migrației ilegale, în privința unei companii. Așa cum aceste acțiuni sunt în desfășurare, cu amănunte vom reveni ulterior.”

Aceste două companii au fost suspectate și în luna aprilie, pentru că au transportat ilegal călători din Italia în țara noastră, pe timp de pandemie. În urmă cu o săptămână, procurorii anticorupție au efectuat percheziții și la vama Leușeni. Atunci, au reținut doi suspecți în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Aceștia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieşirea, fără obstacole, din Republica Moldova și revenirea în țară, fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!