Un bărbat de 37 de ani a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de sustrageri de mijloace bănești de pe conturi bancare a instituțiilor financiare din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al poliției, la 10 august, o femeie a alertat oamenii legii precum că de pe cardul bancar i-au fost sustrași 5.520 Euro, echivalentul a 108.247 lei moldovenești.

Oamenii legii au stabilit că suspectul, împreună cu alți complici, prezentându-se drept angajați ai instituțiilor bancare, au apelat telefonic femeia și prin metode de convingere, au obținut fraudulos datele de card a victimei, de unde au și sustras mijloacele financiare.

La 11 august, suspectul a fost reținut în municipiul Chișinău. Suspectul este reținut pentru 72 de ore, dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Poliția notează că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, acesta anterior a fost judecat pentru infracțiuni patrimoniale.

Poliția vine repetat cu un apel către cetățeni să fie vigilenți și să respecte regulile de securitate:

– Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line), chiar dacă apelul este aparent efectuat de pe numere asemănătoare sau identice cu cele ale băncilor comerciale;
– Petru a verifica dacă într-adevăr sunteți apelați de către angajații băncii, sunați independent la numerele de telefon indicate pe website-urile băncilor comerciale, sau a celor indicate pe cardurile bancare, pentru verificare;
– Verificați lunar extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresează-te băncii cât mai repede.
– Dacă suspectați o fraudă sau o activitate suspicioasă, contactați imediat Serviciul Clienți, la numărul de pe verso cardului, valabil 24 de ore din 24.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!