/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Ar fi sustras peste o sută de mii de lei de pe contul unei femei. Bărbat, reținut pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari

missing
13 august 2020, ora 14:55

Un bărbat de 37 de ani a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de sustrageri de mijloace bănești de pe conturi bancare a instituțiilor financiare din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al poliției, la 10 august, o femeie a alertat oamenii legii precum că de pe cardul bancar i-au fost sustrași 5.520 Euro, echivalentul a 108.247 lei moldovenești.

Oamenii legii au stabilit că suspectul, împreună cu alți complici, prezentându-se drept angajați ai instituțiilor bancare, au apelat telefonic femeia și prin metode de convingere, au obținut fraudulos datele de card a victimei, de unde au și sustras mijloacele financiare.

La 11 august, suspectul a fost reținut în municipiul Chișinău. Suspectul este reținut pentru 72 de ore, dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Poliția notează că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, acesta anterior a fost judecat pentru infracțiuni patrimoniale.

Poliția vine repetat cu un apel către cetățeni să fie vigilenți și să respecte regulile de securitate:

– Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line), chiar dacă apelul este aparent efectuat de pe numere asemănătoare sau identice cu cele ale băncilor comerciale;
– Petru a verifica dacă într-adevăr sunteți apelați de către angajații băncii, sunați independent la numerele de telefon indicate pe website-urile băncilor comerciale, sau a celor indicate pe cardurile bancare, pentru verificare;
– Verificați lunar extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresează-te băncii cât mai repede.
– Dacă suspectați o fraudă sau o activitate suspicioasă, contactați imediat Serviciul Clienți, la numărul de pe verso cardului, valabil 24 de ore din 24.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram