Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a desemnat câștigătorii Premiului Naţional 2020. Membrii Comisiei au examinat dosarele a 34 de candidaţi participanți la concurs în domeniile știință, cultură, medicină și sport. Din numărul total al candidaților, 13 participanți au întrunit numărul necesar de voturi, fiind aleși câștigătorii Premiului Național.

Cele mai multe premii, 6 la număr, vor fi acordate specialiștilor din sectorul medical, care au demonstrat exemple de competență în lupta cu virusul Covid-19. În domeniul culturii au fost desemnați 5 câștigători și câte 1 căștigător în domeniile știință și sport.

Membrii Comisiei şi-au exprimat opinia prin vot secret, iar lista câştigătorilor Premiului Naţional urmează să fie aprobată în cadrul următoarei ședințe de Guvern. În funcție de evoluția situației epidemiologice, Comisia va lua o decizie privind modalitatea de organizare a Galei Premiului Național 2020.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii lei, se acordă anual în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului științific.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!