/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Autoritatea Aeronautică Civilă a anulat permisiunea obligatorie pentru folosirea dronelor

missing
13 august 2020, ora 09:36

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a fost simplificată procedura de operarea aparatelor de zbor fără pilot. Astfel, pentru deținerea și gestionarea dronelor nu va mai fi necesară permisiunea AAC și fără a fi coordonat zborul cu „Moldatsa”. 

Potrivit AAC, permisiunea nu va fi necesară pentru două categorii de aeronave fără pilot – Jucărie și Aeromodel. Zborul acestora în spațiul aerian necontrolat (clasa G), până la o înălțime mai mică de 30 de metri, nu mai necesită obținerea unei permisiuni scrise de la AAC și coordonarea prealabilă cu serviciul de trafic aerian al „Moldatsa”.

Aparatul de zbor „Jucărie” nu poate avea mai mult de 250 de grame și nu poate zbura într-o arie mai mare de 50 de metri, iar aparatul „Aeromodel” este utilizat doar în scopuri sportive, recreative sau de instruire, nu transportă bunuri și nu poate fi folosit în scop comercial.

Persoanele care dețin alt tip de drone trebuie să obțină în continuare permis de zbor.

În anul 2019, AAC a introdus permisiunea obligatorie pentru folosirea tuturor dronelor. Această permisiune trebuia depusă în scris la Autoritate și trebuia să aibă avizele obligatorii de la Ministerul Apărării și Serviciul de Informații și Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram