/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câți bani a transferat CNAS de la începutul lunii pentru plata indemnizațiilor? Cifra depășește un miliard de lei

13 august 2020, ora 10:53

Un miliard 650 de milioane de lei, aceasta este suma pe care a transferat-o Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) pentru plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii, celor parentale, ajutorul social, inclusiv cel ce ține de perioada rece a anului, ajutoarelor materiale, compensațiilor participanților la lichidarea de la Cernobîl, indemnizaţiilor viagere sportivilor, antrenorilor, indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă. 

Pentru a primi banii beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară unde și-au deschis cardul. În prezent CNAS are încheiate contracte de colaborare cu „FinComBank”, „Energbank”, „EuroCreditBank”, „Eximbank”, „Moldova-Agroindbank”, „Moldindconbank”, „Victoriabank”, „Comerţbank”, „Mobiasbanca”, „Banca Comercială Română”.

În cazul în care beneficiarul de prestație socială nu este deținător de card, banii pot fi ridicați în orice oficiu poștal indiferent de domiciliu.

Conform prevederilor legislative, plata pensiei, suportului financiar, ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului stabilite, dar neîncasate pe o perioadă de șase luni de către beneficiar, se suspendă. Totodată, se suspendă alocațiile lunare și indemnizațiile pentru familiile cu copii neîncasate de către beneficiar pe o perioadă de trei luni.

Precizăm că ajutorul social, ajutorul pentru perioada rece a anului, suportul financiar și indemnizațiile pentru familiile cu copii stabilite, dar neîncasate la timp din cauza beneficiarului se plătește retroactiv pe o perioadă de cel mult trei ani anteriori datei solicitării. Evidența sumelor suspendate este asigurată în sistemul informațional „Protecția Socială” pentru fiecare beneficiar.

Plata pensiei se reia la cererea beneficiarului, depusă la Casa Teritorială de Asigurări Sociale și se achită retroactiv din data suspendării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram