Primăria municipiului Chișinău anunță că a început evacuarea forțată a unui complex de prestări de servicii din Parcul „La Izvor”. Municipalitatea susține că acesta ocupa neautorizat terenul municipal din zona de agrement. În plus, agentul economic care deținea unitățile comerciale avea actele expirate.

Potrivit Primăriei, acesta fusese somat în repetate rânduri să îşi evacueze unitățile de comerț, dar a refuzat să se conformeze solicitărilor autorităților.

„Obiectivul, format din trei unități comerciale: terasă de vară și două unități de prestări servicii închiriere, activa în contradicție cu normele de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal, schemele de amplasare au expirat în octombrie 2019”, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei.

Potrivit autorităților, obiectivul activa ilegal, deoarece a fost notificată o singură unitate de prestări servici, deși în realitate erau trei.

Municipalitatea susține că potrivit Concepției de reconstrucție a parcului, pe teritoriul acestuia nu se regăsesc activități comerciale.

Facebook/Ion Ceban

Facebook/Ion Ceban

Facebook/Ion Ceban

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!