/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Proteste în Belarus: UE trebuie să crească presiunile asupra lui Lukaşenko, cere ministrul german de externe

missing
13 august 2020, ora 17:55

Uniunea Europeană va trebui să crească presiunea pe care o exercită asupra preşedintelui din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, reprimarea brutală a unor manifestanţi paşnici nefiind acceptabilă în Europa de astăzi, a afirmat joi ministrul german de externe, Heiko Maas, transmit Reuters şi dpa, citate de Agerpres.ro.

Şeful diplomaţiei germane, care a susţinut joi o conferinţă de presă comună cu omologul său norvegian, Eriksen Soreide, aflat în vizită la Berlin, a asigurat că membrii UE poartă discuţii “intensive” cu privire la măsurile ce ar putea fi luate în privinţa Belarusului, având în vedere inclusiv sancţiuni, în perspectiva apropiatei reuniuni a miniştrilor de externe din bloc.

„Brutalitatea şi arestarea de protestatari paşnici şi de jurnalişti în Belarus nu sunt acceptabile în Europa secolului XXI”, a subliniat Maas.

„De aceea trebuie să creştem presiunea asupra celor aflaţi la putere acolo”, a conchis acesta.

La rândul său, ministrul de externe norvegian a calificat drept excesivă violenţa asupra manifestanţilor din Belarus şi a făcut apel la statele membre să vină cu un răspuns comun.

Mii de oameni au fost reţinuţi în urma amplelor manifestaţii desfăşurate în Belarus după alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în această ţară, numită frecvent ultima dictatură din Europa, aminteşte dpa.

Preşedintele Lukaşenko, la putere de 26 de ani, este acuzat de fraudarea alegerilor, pe care autoritatea electorală afirmă că le-a câştigat cu 80% din voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram