Autoritățile publice locale vor curăța și tăia arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare de pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin, pe tronsonul str. Alexei Mateevici – str. Ierusalim. Într-un comunicat de presă, primăria anunță că vor fi tăiați copacii care au ramurile uscate, ori sunt în stare de putrefacție și reprezintă un impediment pentru lucrările de amenajare a pavajului.

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, a precizat că dacă rădăcinile copacilor nu vor fi înlăturate, în următorii 1-3 ani, pavajul nou va fi distrus, așa cum s-a întâmplat cu învelișul asfaltic existent sau cu pavajul vechi.

„Reacția critică a chișinăuienilor față de tăierea arborilor este de înțeles, însă noi ne-am asigurat că la toamnă, să fie plantați copaci tineri, cu coroană și balot de pământ, de cca 3-4 metri înălțime”, a declarat viceprimarul.

Intervenția Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a fost coordonată cu serviciile abilitate de mediu: Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Grădina Botanică.

Masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor din aliniamentul stradal, unde sunt executate lucrări de reabilitare a trotuarelor, va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri.

Potrivit viceprimarului Chironda, reabilitarea trotuarelor pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin (tronson str. Mateevici-str. Ierusalim) costă circa 40 de milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!