Universitatea Britanică din Surrey a realizat un studiu care a evaluat răul făcut șoferilor atunci când conduc cu geamurile deschise. Utilizatorii de automobile din orașele mai sărăcăcioase ale lumii, mai ales în care nu există norme de emisii, sunt expuși la o cantitate disproporționată de poluare a aerului în mașină, deoarece se bazează foarte mult pe deschiderea geamurilor pentru ventilație.

O echipă globală de cercetători, condusă de Centrul Global pentru Cercetarea Aerului Curat (GCARE) a universităţii în cauză, a investigat nivelurile de expunere la poluarea aerului pentru şoferii şi pasagerii din 10 orașe globale diferite: Dhaka (Bangladesh), Chennai (India), Guangzhou (China), Medellin (Columbia), Sao Paulo (Brazilia), Cairo (Egipt), Sulaymaniyah (Irak), Addis Ababa (Etiopia), Blantyre (Malawi) și Dar-es-Salaam (Tanzania).

Echipa de cercetare a investigat nivelurile de expunere a particulelor PM 2.5 și PM 10 în vehicule în orele de vârf de dimineață și seară, precum și în orele care nu sunt de vârf din mijlocul zilei. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!