/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Savanţi britanici: Deschiderea geamurilor mașinii în timpul condusului este extrem de dăunător pentru sănătate

missing
13 august 2020, ora 13:45

Universitatea Britanică din Surrey a realizat un studiu care a evaluat răul făcut șoferilor atunci când conduc cu geamurile deschise. Utilizatorii de automobile din orașele mai sărăcăcioase ale lumii, mai ales în care nu există norme de emisii, sunt expuși la o cantitate disproporționată de poluare a aerului în mașină, deoarece se bazează foarte mult pe deschiderea geamurilor pentru ventilație.

O echipă globală de cercetători, condusă de Centrul Global pentru Cercetarea Aerului Curat (GCARE) a universităţii în cauză, a investigat nivelurile de expunere la poluarea aerului pentru şoferii şi pasagerii din 10 orașe globale diferite: Dhaka (Bangladesh), Chennai (India), Guangzhou (China), Medellin (Columbia), Sao Paulo (Brazilia), Cairo (Egipt), Sulaymaniyah (Irak), Addis Ababa (Etiopia), Blantyre (Malawi) și Dar-es-Salaam (Tanzania).

Echipa de cercetare a investigat nivelurile de expunere a particulelor PM 2.5 și PM 10 în vehicule în orele de vârf de dimineață și seară, precum și în orele care nu sunt de vârf din mijlocul zilei. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram