„Mizăm pe susținerea României și a Uniunii Europene în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19”. Despre aceasta a declarat directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, în cadrul unei întrevederi cu europarlamentarul Cristian Bușoi.

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19 și a medicamentului Remdesivir – primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, care și-a demonstrat eficiența în cazul pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus.

”Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu Coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM.

Președintele Igor Dodon anunțat că va negocia cu partea rusă pentru a aduce la Chișinău vaccinul anti-COVID-19 pe care Moscova susține că l-a descoperit. Un studiu realizat în R. Moldova arată că doar 31% din populație ar accepta, dacă ar fi disponibil, un vaccin anti-COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!