/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Șeful Agenției Medicamentului spune că mizează pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID

missing
13 august 2020, ora 16:55

„Mizăm pe susținerea României și a Uniunii Europene în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19”. Despre aceasta a declarat directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, în cadrul unei întrevederi cu europarlamentarul Cristian Bușoi.

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19 și a medicamentului Remdesivir – primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, care și-a demonstrat eficiența în cazul pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus.

”Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu Coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM.

Președintele Igor Dodon anunțat că va negocia cu partea rusă pentru a aduce la Chișinău vaccinul anti-COVID-19 pe care Moscova susține că l-a descoperit. Un studiu realizat în R. Moldova arată că doar 31% din populație ar accepta, dacă ar fi disponibil, un vaccin anti-COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram