Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează că cetățenii moldoveni, care intenționează să călătorească în statul vecin, trebuie să prezinte în continuare polița de asigurare medicală. De asemenea, este necesară rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit Ambasadei Ucrainei la Chișinău, această poliță trebuie să fie emisă de o companie de asigurări din Republica Moldova înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

Cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere rezultatul negativ al testării COVID-19 vor fi obligați să se izoleze la domiciliu sau să fie plasați în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!