Transportatorii moldoveni au fost excluși din lista de restricții și au acces liber în Italia începând cu data de 10 august. Subiectul a fost discutat în cadrul unei discuții între ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, și ministrul de Externe Oleg Țulea.  

Șeful diplomației moldovenești a transmis autorităților de la Roma mulțumiri pentru faptul că începând cu data de 10 august curent transportatorii moldoveni au acces liber pe piața italiană.

„Astfel, au fost facilitate schimburile bilaterale de mărfuri și servicii, esențiale pentru cele aproximativ 1400 de companii mixte moldo-italiene înregistrate în țara noastră”, spun reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Având în vedere solicitările recepționate de la conaționalii noștri, ministrul Oleg Țulea a reiterat rugămintea adresată autorităților de la Roma de a examina posibilitatea relaxării măsurilor restrictive impuse cetățenilor Republicii Moldova.

Autoritățile italiene au prelungit condițiile de intrare în Italia pentru cetățenii moldoveni până pe 7 septembrie, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!