/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ De ce nu este temei de instituit starea de urgență în agricultură? Răspunsul unui parlamentar

13 august 2020, ora 13:30

În condițiile în care vom veni cu proiectul de restructurare a datoriilor față de bănci, cu reeșalonarea creditelor tehnice, măsurile pentru susținerea producătorilor agricoli prin intermediul fondului de subvenționare, decade necesitatea instituirii stării de urgență. Despre acesta a anunțat deputatul Nicolae Ciubuc, membrul grupului de lucru parlamentar pentru redresarea situației din agricultură. 

„Din discuțiile cu sectorul bancar, cu întreprinderile furnizoare de inputuri, starea de urgență prin prisma contractelor pe care le au cu agricultorii, practic nu rezolvă nimic. Noțiunea de forță majoră în ansamblu nu include starea de urgență sau nu include condițiile climaterice care sunt eligibile și pot fi asigurate prin sistemul de asigurări. De aceea, eventual, instituirea unei situații de urgență, eliberarea certificatelor de forță majoră, așa cum cineva pedalează, în viziunea noastră ar crea mai mare haos. Vom pleda în continuare pentru identificarea unor soluțiilor concrete pe platforma parlamentară”, a declarat Nicolae Ciubuc, în cadrul unei conferințe de presă, la Parlament.

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, membrul grupului de lucru, a anunțat deciziile care s-au luat în legătură cu agricultorii la ședința de lucru creată în acest sens. Potrivit lui, au fost identificate soluții pentru trei probleme importante pentru fermierii care protestează și anume:  simplificarea subvenționării creditelor, reeșalonarea creditelor față de creditorii privați și scutirea de achitarea taxelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram