/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1 732 de cazuri într-o singură zi, un nou record

14 august 2020, ora 12:37

Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1 732 de cazuri de COVID-19, urcând bilanţul total al contagierilor de la izbucnirea pandemiei la 87 872, au informat vineri autorităţile locale citate de EFE, scrie Agerpres.ro.

Potrivit Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de noul coronavirus, recordul înregistrat anterior, în ziua de 13 august, a fost de 1 592 cazuri de COVID-19.

Cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost raportat în regiunile Harkov (205), Liov (186) şi Odesa (160).

În capitala ucraineană Kiev au fost confirmate 158 cazuri noi de coronavirus.

Decesele asociate infecţiei COVID-19 într-o singură zi s-au cifrat la 19, potrivit surselor oficiale, urcând numărul total al deceselor asociate acestei boli la 2 011.

Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maxim Stepanov, declarase joi că autorităţile preconizează reluarea producţiei proprii de vaccinuri în plină pandemie de COVID-19.

„Dacă o ţară are o producţie proprie de vaccinuri, este mai puţin dependentă de celelalte”, a spus Stepanov, citat de portalul Korrespondent.net, subliniind că în vremea Uniunii Sovietice, Ucraina avea o bază ştiinţifică „foarte solidă” şi putea produce vaccinuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram