/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ „Dodon continuă să-și ascundă averea sa de milioane!” Un deputat PAS a sesizat ANI și Procuratura

missing
14 august 2020, ora 16:45

Deputatul PAS, Radu Marian, anunță că a depus un denunț la Procuratura Generală și Autoritatea Națională pentru Integritate pe numele șefului statului. Acesta a cerut să-i fie verificate declarațiile de avere din anii precedenți depuse de Igor Dodon. Potrivit Radu Marian, președintele continuă să își ascunde averea sa, completând declarațiile cu date false sau incomplete.

În timp ce oamenii intră tot mai mult în groapa sărăciei din cauza incompetenței Guvernului său, Dodon continuă să-și ascundă averea sa de milioane! În 2014, valoarea casei și terenului din declarația de avere a lui Dodon era cu 502.000 lei mai mare decât în 2013, chiar dacă au exact aceeași suprafață. Jumătate de milion de lei au apărut în declarație ca din aer. Încă un „miracol” în declarația lui Dodon a avut loc între 2015 și 2016 – casa lui Dodon s-a mărit de 3 ori. Dacă în 2015, suprafața casei indicate în declarația sa de avere era 162 m2, în 2016, ea avea deja 422 m2. Totuși, valoarea ei a rămas aceeași – 2.1 milioane lei. Noi credem că aceste „miracole” merită investigate de ANI și Procuratura Generală. Astăzi am trimis un denunț la Procuratura prin care am solicitat investigarea acestor date în baza prevederilor articolului 352(prim) din Codul Penal – „Includerea intenționată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere și interese personale”. De asemenea, am trimis un demers la ANI prin care am solicitat verificarea legalității procedurii declarării averii de către Igor Dodon”, a scris Marian pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că acum câteva zile, deputatul PSRM, Nichita Țurcan a cerut ANI să verifice averea deputatului PAS, Radu Marian. Țurcanu îl acuză pe Marian că ar fi primit bani de la Ministerul de Externe al Marii Britanii. Totodată, acesta susține că Marian nu a declarat niciun bun imobil, deși ar deține bunuri materiale de peste 240 de mii de lei. Deputatul PAS respinge acuzațiile și susține că solicitarea lui Țurcan vine după ce în cadrul unei conferințe de presă a relatat despre interesele deputatului PSRM Labuneț în domeniul naval.

/DOC/ Socialistul Țurcan a cerut ANI să verifice averea lui Marian: „Declarațiile de avere și interese ale căruia ridică semne de întrebare”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram