/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Hyperion XP-1 – în curând supercar electric de serie cu autonomie de peste 1600 km şi realimentare în maxim 5 minute

missing
14 august 2020, ora 12:51

În Statele Unite, maşinile electrice abia dacă reprezintă mai puțin de 2% din toate vehiculele care rulează pe drumurile locale, însă compania californiană Hyperion Companies, Inc și divizia sa Hyperion Motors este convinsă că viitorul aparţine acestora, mai exact a electromobilelor care îşi consumă energia necesară nu din cea stocată în baterii, ci din cea care rezultă în urma procesării hidrogenului ce se găseşte într-o cantitate practic infinită în mediile înconjurătoare.

Dorind să-şi prezinte munca la Salonul Auto Internaţional de la New York, din aprilie, dar care a fost amânat din cauza pandemiei globale, cei de la Hyperion Motors au decis să nu mai tragă din timp şi să arate lumii prototipul unui supercar futurist numit XP-1.

Caracteristicile sale esenţiale sunt o autonomie de peste 1.600 km cu un singur “plin”, acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h în 2.2 secunde şi un timp de realimentare de cel mult cinci minute! Citeşte articolul mai departe şi află mai multe detalii interesante despre automobil, pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram