În Statele Unite, maşinile electrice abia dacă reprezintă mai puțin de 2% din toate vehiculele care rulează pe drumurile locale, însă compania californiană Hyperion Companies, Inc și divizia sa Hyperion Motors este convinsă că viitorul aparţine acestora, mai exact a electromobilelor care îşi consumă energia necesară nu din cea stocată în baterii, ci din cea care rezultă în urma procesării hidrogenului ce se găseşte într-o cantitate practic infinită în mediile înconjurătoare.

Dorind să-şi prezinte munca la Salonul Auto Internaţional de la New York, din aprilie, dar care a fost amânat din cauza pandemiei globale, cei de la Hyperion Motors au decis să nu mai tragă din timp şi să arate lumii prototipul unui supercar futurist numit XP-1.

Caracteristicile sale esenţiale sunt o autonomie de peste 1.600 km cu un singur “plin”, acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h în 2.2 secunde şi un timp de realimentare de cel mult cinci minute! Citeşte articolul mai departe şi află mai multe detalii interesante despre automobil, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!