Președintele Igor Dodon spune că Republica Moldova s-a adresat oficial autorităților Federației Ruse pentru a primi noul vaccin anti-COVID. Șeful statului este optimist că Rusia va ajuta Moldova cu acest preparat.

Ne-am adresat oficial partenerilor din Federația Rusă ca în momentul în care ei vor decide să exporte acest vaccin și va permite normele internaționale, acest vaccin să fie livrat în Republica Moldova. În ce condiții și cum? Vom vedea. Eu cred că prietenii noștri și frații noștri din Rusia ne vor ajuta și vor fi condiții normale pentru ca să permitem vaccinarea masivă a cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat astăzi șeful statului.

În opinia președintelui, vaccinarea trebuie să fie benevolă.

Ieri, șeful statului anunța că abia intenționează să negocieze cu autoritățile ruse condițiile obținerii noului vaccin.

Acum două zile, marți, 11 august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că țara sa a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizați este şi una dintre fiicele sale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Vaccinul rusesc nu se numără printre cele şase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice. Dintre aceste şase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane (cele ale companiilor Pfizer şi Moderna) şi cel de-al şaselea este dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Rusia anunță că a inventat primul vaccin anti-COVID. Una dintre fiicele lui Vladimir Putin s-a vaccinat deja

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!