Tragedie într-o familie de medici din Cimișlia. Ambii soți medici, care au activat în sistemul de sănătate circa 40 de ani, au decedat la câteva zile distanță din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19. Doctorița Maria Păpușoi a decedat în noaptea spre 9 august, iar soțul ei, doctorul Iacob Păpușoi, s-a stins ieri.

Mariana Florea, directoarea Spitalului raional Cimișlia, unde au activat cei doi medici, spune că doctorii au luptat trei săptămâni cu boala și în ciuda faptului că erau foarte activi și energici, virusul i-a învins. Ambii au făcut o formă gravă de coronavirus. „Lupta cu infecția a durat în jur de trei săptămâni. Maria Păpușoi a decedat pe 8 spre 9 august și Iacob Păpușoi – ieri în secția de reanimare a Spitalului Clinic Republican”, a precizat Mariana Florea pentru tv8.md.

Maria Păpușoi a activat în cadrul Spitalului Cimișlia timp de 40 de ani, dar a demisionat în februarie 2020. Cu doi ani înainte s-a angajat la o instituție medicală din Chișinău, dar a continuat să facă și ture de noapte în serviciul pediatric la Spitalul raional Cimișlia, până la începutul anului curent.

E o tragedie de familie, de neam, de rude, de colectiv. Sunt soț și soție care într-un timp foarte scurt au decedat în urma infecției COVID-19. Ne sunt colegi și necătând la faptul că la momentul actual dânșii nu erau angajații noștri, dar ne-au fost o viață întreagă colegi, circa 40 de ani, de aceea, ne-am expus regretele și marile compătimiri pentru familie și tot neamul. I-am avut o viață întreagă de profesioniști alături și este foarte dureros în conștiința umană să percepi tragedia care s-a întâmplat în familia lor, când timp de 2-3 săptămâni au plecat ambii din viață, la interval de 4-5 zile”, a spus directoarea.

Mariana Florea susține că doctorița era angajată, dar nu cunoaște dacă lucra în momentul când s-a infectat de COVID-19.

Ambii au fost transferanți la SCR, unde s-au aflat în ultimele săptămâni.

În ceea ce îl privește pe soțul acesteia, Iacob Păpușoi, și el tot a activat 40 de ani în sistemul medical, dar în ultimii doi ani nu mai profesa.

Erau la o vârstă activă, energică. Așa i-am știut până în ultimul moment. Aveau 65 și 66 de ani, dar în viață erau oameni activi. După ce s-au transferat cu traiul în Chișinău i-am mai revăzut în viață și așa cum i-am știut tot timpul, așa i-am văzut până în ultimul moment – energici, activi, cu dispoziție, deschiși pentru oameni, optimiști”, ne-a povestit Mariana Florea.

De la începutul pandemiei, 31 de lucrători în domeniul medical și-au pierdut viața, fiind răpuși de COVID.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!