Specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă informarea populației despre riscurile nerespectării regulilor de comportament pe apă în preajma bazinelor acvatice din țară. Ultimele instruiri în cadrul campaniei desfășurate de IGSU au avut loc săptămâna aceasta pe malurile bazinelor acvatice din 26 raioane printre care Bălți, Soroca, Dondușeni, Briceni, Nisporeni, Fălești, Călărași, Ungheni, Ștefan-Vodă, Basarabeasca.

Activitatea de prevenire a avut loc și în municipiul Chișinău, unde salvatorii IGSU au instruit peste 1500 de persoane în locuri publice din preajma bazinelor acvatice. Salvatorii din municipiul Chișinău au venit cu recomandări către cetățeni pe malurile iazurilor “La Izvor” din sectorul Buiucani și lacului de acumulare Ghidighici.

De asemenea, angajații IGSU au desfășurat acțiuni similare pe teritoriul piscinelor private din suburbiile municipiului Chișinău. Salvatorii din nordul țării au patrulat malurile râului cu barca anunțând prin difuzor avertizările și măsurile de prevenire a înecurilor persoanelor care se odihneau pe plajele din trei localități din raionul Râșcani.

Salvatorii îndeamnă oamenii să evite scăldatul pe timp de caniculă, în locuri neamenajate cu stații de salvare precum și în stare de ebrietate. Potrivit IGSU o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor. Maturii sunt rugați repetat să supravegheze strict copii în preajma bazinelor acvatice, precum și comportamentul acestora în timpul înotului în piscine.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!