/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Liderul belarus, Alexandr Lukașencko, l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce au vorbit cei doi

missing
15 august 2020, ora 18:45

Președintele Belarusului, Alekandr Lukaşenko, l-a sunat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. După convorbire, președintele rus s-a arătat încrezător că problemele din Belarus vor fi rezolvate, scrie mediafax.ro.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a declarat încrezător că problemele din Belarus se vor rezolva, după ce a discutat prin telefon, sâmbătă, cu omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, anunţă Kremlinul.

Relaţiile dintre Rusia şi Belarus au fost tensionate în ultimele luni. Deşi Rusia este principalul aliat al Belarusului, înaintea scrutinului prezidenţial, Administraţia autoritaristă de la Minsk a acuzat Moscova că a trimis agenţi ai unei firme de securitate pentru acţiuni de destabilizare. Rusia a respins acuzaţiile, iar preşedintele Vladimir Putin l-a felicitat pe Aleksandr Lukaşenko pentru obţinerea unui nou mandat prezidenţial. Acum, Kremlinul sugerează reluarea susţinerii acordate regimului de la Minsk.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram