Președintele Belarusului, Alekandr Lukaşenko, l-a sunat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. După convorbire, președintele rus s-a arătat încrezător că problemele din Belarus vor fi rezolvate, scrie mediafax.ro.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a declarat încrezător că problemele din Belarus se vor rezolva, după ce a discutat prin telefon, sâmbătă, cu omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, anunţă Kremlinul.

Relaţiile dintre Rusia şi Belarus au fost tensionate în ultimele luni. Deşi Rusia este principalul aliat al Belarusului, înaintea scrutinului prezidenţial, Administraţia autoritaristă de la Minsk a acuzat Moscova că a trimis agenţi ai unei firme de securitate pentru acţiuni de destabilizare. Rusia a respins acuzaţiile, iar preşedintele Vladimir Putin l-a felicitat pe Aleksandr Lukaşenko pentru obţinerea unui nou mandat prezidenţial. Acum, Kremlinul sugerează reluarea susţinerii acordate regimului de la Minsk.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!