/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO VIDEO/ Protestul „Învingem hoția, oprim sărăcia” organizat de PAS în centrul Capitalei

missing
16 august 2020, ora 10:59

O altă manifestație, pe lângă cea de la Gara de Sud, are loc astăzi, 16 august în Capitală. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat un protest  sub sloganul „Învingem hoția, oprim sărăcia”, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

„Ne pare rău că motivul întâlnirii noastre nu este plăcut. Suntem nevoiți din nou să ieșim în stradă să ne cerem drepturile. Parcă nu ar fi de ajuns aceste nenorociri, mai avem o guvernare coruptă. Recunoaștem că timpurile prin care trecem sunt foarte grele. Pentru că situația este atât de complicată este nevoie să ne solidarizăm. Într-o situația normală, guvernarea ar trebuie să fie cea care îndrumă societatea. De secetă ei găsesc vinovații pe agricultorii care se ruinează”, a declarat Maia Sandu.

„Noi suntem aici pentru a-i spune lui Dodon că toți dictatorii termină rău. Haideți să-i facem o urare lui Dodon: „La pușcărie”. Vă mulțumesc că sunteți aici, haideți să fim solidari, numai așa vom învinge”, a spus deputatul PAS Igor Grosu.

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

„Nu avem „kuliocele” ca să achităm salarii agricultorilor. Dacă agricultura e un business așa de bun, de ce vă rupeți capetele pentru Aeroport și „Metalferos”. O să ne ducă pe noi și pe toată agricultura pe drumuri. Cum poți într-un an așa de dificil să te întorci de la agricultori?”, s-a întrebat un fermier.

„Cel mai important lucru, care trebuia de făcut, este construcția unui sistem de irigare pentru agricultori. Dacă nu vom face irigare, Republica Moldova nu are viitor. Trebuie de investit în acest sistem, dacă vrem agricultură”, a spus deputatul Vasile Bolea.

Amintim că și agricultorii din raionul Râșcani au ieșit astăzi la protest. Fermierii sunt nemulțumiți că autoritățile nu au întreprins măsuri concrete pentru a soluționa criza agricolă. Aceștia au staționat cu tractoarele pe marginea unui drum.

În același timp, fermierii, care au blocat traseul Chișinău-Hîncești, iar ulterior au staționat cu tehnica agricolă sub podul de la Telecentru, protestează în continuare. Cetățenii sunt așteptați la Gara de Sud din Capitală să susțină agricultorii afectați de secetă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram