/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

A fost simplificată procedura! Precizări privind obligativitate examenelor medicale pentru școală sau grădiniță

missing
17 august 2020, ora 12:46

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări privind obligativitatea examenelor medicale pentru școală sau grădiniță. Într-o conferință de presă, secretarul de stat al MSMPS, Marina Golovaci a menționat că de certificate medicale au nevoie doar copiii care trec în clasa întâi și cei care abia încep grădinița. Mai mult, pentru ei, investigațiile medicale se vor face în procedură simplificată.

„A fost simplificată procedura de trecere a examenului medical prin permisiunea de a se prezenta la instituție doar cu certificatul de la medicul de familie care va stipula și va conține informații despre stare sănătății copilului și vaccinurile”, a explicat Marina Golovaci.

Totuși, copiii care suferă de anumite patologii vor trebui să treacă și pe la medicii specialiști de profil.

„Decizia va fi luată de medicul de familie doar în cazul specialiștilor necesari în funcție de patologiile de care suferă copilul”, a menționat secretarul de stat la MSMPS.

Totodată, oficiala a mai sublniat că elevii sau copii de vârstă preșcolară care de la 1 septembrie vor relua procesul educațional, nu trebuie să prezinte niciun fel de certificat medical.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram