Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări privind obligativitatea examenelor medicale pentru școală sau grădiniță. Într-o conferință de presă, secretarul de stat al MSMPS, Marina Golovaci a menționat că de certificate medicale au nevoie doar copiii care trec în clasa întâi și cei care abia încep grădinița. Mai mult, pentru ei, investigațiile medicale se vor face în procedură simplificată.

„A fost simplificată procedura de trecere a examenului medical prin permisiunea de a se prezenta la instituție doar cu certificatul de la medicul de familie care va stipula și va conține informații despre stare sănătății copilului și vaccinurile”, a explicat Marina Golovaci.

Totuși, copiii care suferă de anumite patologii vor trebui să treacă și pe la medicii specialiști de profil.

„Decizia va fi luată de medicul de familie doar în cazul specialiștilor necesari în funcție de patologiile de care suferă copilul”, a menționat secretarul de stat la MSMPS.

Totodată, oficiala a mai sublniat că elevii sau copii de vârstă preșcolară care de la 1 septembrie vor relua procesul educațional, nu trebuie să prezinte niciun fel de certificat medical.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!