/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„Anchetă și urmărire penală independentă”. Declarația șefului misiunii FMI privind sechestrul asupra bunurilor „Victoriabank”

missing
17 august 2020, ora 09:19

Șeful misiunii FMI pentru Moldova a reacționat la sechestrul pus de instanța de judecată pe bunuri în valoare 1,9 miliarde de lei ale B.C. „VICTORIABANK” S.A, figurantă în dosarul vizând frauda bancară. Oficialul spune că va urmări îndeaproape evoluțiile din acest domeniu, menționând că după frauda din 2014 au fost implementate mai multe reforme importante pentru sectorul bancar din Republica Moldova, una din ele fiind intrarea băncii “Transilvania” în “Victoriabank”, în parteneriat strategic cu BERD.

„Am luat notă de rechizitoriul Procuraturii Anticorupție asupra Victoriabank și de decizia recentă a instanței de judecată de aplicare a sechestrului pe activele băncii în legătură cu ancheta fraudei bancare din 2014. Atingerea unui progres real în recuperarea activelor sustrase în urma fraudei bancare din 2014 printr-o anchetă și urmărire penală independentă și cuprinzătoare este de o importanță critică.

După frauda din 2014 au fost implementate mai multe reforme importante pentru curățarea și modernizarea sectorului bancar din Republica Moldova, una din ele fiind intrarea băncii “Transilvania” în “Victoriabank”, în parteneriat strategic cu BERD, fapt care poate fi calificat ca un reper de mare importanță. Progresele realizate cu eforturi mari în acest domeniu trebuie protejate.

FMI va urmări îndeaproape evoluțiile din acest domeniu, în special în ceea ce privește implicațiile potențiale pentru noul program susținut de FMI, care se concentrează pe consolidarea statului de drept. Suntem gata să susținem continuarea reformelor din Republica Moldova”, a declarat Ruben Atoyan, șeful misiunii FMI (negociatorul principal) pentru Moldova.

Procurorii au anunțat la 11 august că instanța de judecată a pus sechestru pe bunurile Victoriabank de aproximativ două miliarde de lei. Potrivit unui comunicat, prin aplicarea sechestrului se urmărește scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului.

Sechestru pe bunuri de 1,9 miliarde de lei ale Victoriabank. Ce spune Procuratura despre decizia instanței

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram