/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cea mai mare temperatură din istorie, înregistrată ieri în Death Valley, California. Câte grade au indicat termometrele

missing
17 august 2020, ora 15:54

Cea mai ridicată temperatură detectată vreodată de aparatele de măsurătoare a fost înregistrată ieri, potrivit experților. Termometrele au indicat peste 50 de grade Celsius! Noul record de 54,4 grade Celsius a fost stabilit Death Valley, California, SUA, la ora locală 15.41, potrivit playtech.ro.

Oficial, aceasta este cea mai mare valoare din 1913 încoace. Există, totuși, o mică problemă și anume că sunt foarte mulți specialiști care pun la îndoială validitatea citirii de atunci, care a fost înregistrată tot în Death Valley.

Mai precis, există posibilitatea ca valoarea înregistrată atunci să nu fi fost una corectă, motiv pentru care recordul stabilit ieri, 16 august, ar putea marca cea mai fierbinte zi detectată cu ajutorul aparatelor de măsurătoare. Temperatura uriașă a fost înregistrată după ce un val fierbinte de caniculă a pus stăpânire pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

Canicula din SUA a condus la izbucnirea unor incendii de vegetație și chiar la topirea unor linii de electricitate.

„Mai multe recorduri zilnice de căldură, consemnate local, au fost stabilite sâmbătă. NWS a raportat o temperatură maximă de 44,4 grade Celsius (112 grade Fahrenheit) în zona Woodland Hills din Los Angeles, fiind doborât astfel recordul de 42,2 grade Celsius (108 grade Fahrenheit), stabilit în 1977.

De asemenea, a fost consemnată o temperatură maximă de 33,3 grade Celsius (92 grade Fahrenheit) la Universitatea din California din Los Angeles, valoare care a depăşit recordul de 32,2 grade Celsius (90 de grade Fahrenheit) stabilit în 2003“.

În centru orașului Los Angeles temperatura a ajuns până la 36,6 grade Celsius (98 de grade Fahrenheit), valoare similară cu cea record stabilită în 1994.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram