/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dosarul unioniștilor amendați după ce au întâmpinat convoiul din România sub podul de la Telecentru, în instanță

17 august 2020, ora 17:05

Dosarul unioniștilor amendați cu câte 22.500 de lei după ce pe 15 mai au mers în număr mare sub podul de la Telecentru pentru a întâmpina convoiul umanitar în valoare de 3,5 milioane de lei din România, a ajuns în instanță. Primul care se va prezenta în fața magistraților este unionistul Vlad Bilețchi. Ședința de judecată în cazul acestuia va avea loc joi, 20 august, ora 10:00, la sediul Judecătoriei Ciocana. 

Potrivit lui Vlad Bilețchi, dosarul reprezintă o formă de intimidare.

„Considerăm că este de bun-simț ca unioniștii să fie prezenți în sala de judecată. Această amendă și acest dosar nu este decât o formă de intimidare și o sfidare la adresa României, care ne-a oferit cel mai mare ajutor în această perioadă de pandemie. Culmea este că pe 9 mai, la doar două zile de la primirea donațiilor, s-a permis desfășurarea unei întruniri politice și de propagandă, chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Pe 7 mai însă, cele 20 de camioane cu ajutor au staționat rușinos sub pod la Telecentru. În acest sens, condamnăm vehement fățărnicia Guvernului condus de Ion Chicu și a lui Igor Dodon”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

Bilețchi mai spune că dosarul ar conține un singur martor, Maria Olar, care ar fi recunoscut că a fost intimidată să depună declarație împotriva unioniștilor.

În cadrul aceluiași dosar, a fost amendat și liberalul Dorin Chirtoacă. Și acesta a contestat-o. Deocamdată, nu se cunoaște când va fi examinată chestiunea în instanța de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram