Guvernul de la Minsk a demisionat. Decretul privind demisia Cabinetului de ministri a fost semnat sâmbătă, 15 august 2020, de președintele Aleksandr Lukasenko, însă anunțul a fost făcut luni.

Potrivit decretului, Guvernul si-a depus demisia in conformitate cu Constitutia Belarusului, dupa ce a fost confirmat rezultatul alegerilor prezidentiale. În Belarus, presedintele țării este cel care numeste în functie Cabinetul de miniștri, scrie Adevarul.ro.

Potrivit agentiei TASS, presedintele Lukasenko a anuntat ca în mare parte deja are lista de membri ai noului Guvern.

Demisia Guvernului belarus are loc pe fundalul protestelor de sute de mii de cetateni, organizate împotriva presedintelui Lukasenko, a grevelor de la cele mai importante uzine din țară și de la unele televiziuni publice.

Duminică dupa-amiază a avut loc in Belarus cea mai mare demonstrație din istoria postsovietică a țării, sute de mii de persoane adunându-se în Minsk precum și alte orase pentru a manifesta împotriva lui Aleksandr Lukasenko.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!