Fiind un adevărat succes în viziunea Hyundai Motor pentru electromobilitate, în cadrul unui experiment, trei exemplare ale crossoverului KONA Electric au stabilit un record de autonomie printre vehiculele electrice ale companiei, chiar mai mare decât s-a înregistrat anterior cu NEXO.

Provocarea a fost simplă: cu o singură încărcare a bateriei, fiecare mașină trebuia să ruleze pe o distanţă de peste 1.000 de kilometri. SUV-urile complet electrice au reuşit să treacă testul cu uşurinţă (cunoscut și sub numele de “hipermiling”), oprindu-se pentru că nu mai aveau energie după exact 1.018,7, 1.024,1 și 1.026,0 kilometri.

În ceea ce privește capacitatea bateriei de 64 kWh, fiecare valoare individuală reprezintă un alt record, deoarece consumul de energie al autoturismelor a fost de 6,28, 6,25 și 6,24 kWh la 100 de km parcurşi, cu mult sub valoarea standard de 14,7 kWh/100 km determinată de ciclul de testare WLTP. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!