/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ministrul german de Externe, despre sancțiunile pe care UE le va aplica în consecința evenimentelor din Belarus

missing
17 august 2020, ora 09:44

Sacțiunile pe care Uniunea Europeană le va aplica în consecința evenimentelor din Belarus nu vor fi îndreptate către populația țării, ci către persoanele care se fac nemijlocit responsabile de fraudarea alegerilor și de actele violente contra protestatarilor, a declarat ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, scrie dw.com.

„Nu este vorba despre sancțiuni economice care ar afecta populația din Belarus în primul rând. Sacțiunile vor fi aplicate împotriva persoanelor care au fost implicate în manipularea rezultatelor alegerilor și admiterea violenței împotriva manifestanților”, a spus Maas.

Potrivit demnitarului german, autoritățile din UE au aprobat deja și o listă a persoanelor care urmează a fi supuse sancținilor.

Protestele în Belarus continuă deja a doua săptămână. Acestea au pornit de la anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, potrivit cărora Alexandr Lukașenko a câștigat, obținând circa 80% dintre voturi, iar principala sa oponentă Svetlana Tihanoskaya, circa 10% din sufragii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram