Sacțiunile pe care Uniunea Europeană le va aplica în consecința evenimentelor din Belarus nu vor fi îndreptate către populația țării, ci către persoanele care se fac nemijlocit responsabile de fraudarea alegerilor și de actele violente contra protestatarilor, a declarat ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, scrie dw.com.

„Nu este vorba despre sancțiuni economice care ar afecta populația din Belarus în primul rând. Sacțiunile vor fi aplicate împotriva persoanelor care au fost implicate în manipularea rezultatelor alegerilor și admiterea violenței împotriva manifestanților”, a spus Maas.

Potrivit demnitarului german, autoritățile din UE au aprobat deja și o listă a persoanelor care urmează a fi supuse sancținilor.

Protestele în Belarus continuă deja a doua săptămână. Acestea au pornit de la anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, potrivit cărora Alexandr Lukașenko a câștigat, obținând circa 80% dintre voturi, iar principala sa oponentă Svetlana Tihanoskaya, circa 10% din sufragii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!