Statul Israel a stabilit noi reguli de intrare și ieșire pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel, la ieșirea din țară, moldovenii vor trebui să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor, un formular de aprobare a îmbarcării. Pentru intrarea în țară moldovenii vor trebui să obțină o permisiune specială de intrare, întrucât Israelul menține interdicția de intrare în țară a cetățenilor străini până la 1 septembrie.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Israel, formularul pe care moldovenii vor trebui să-l completeze la ieșirea din țară va conține informații personale, date medicale, alte informații necesare. De asemenea, vor trebui să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul și aprobarea îmbarcării (o copie digitală și pe hârtie).

Accesul în aeroportul Ben Gurion va fi permis doar persoanelor care dețin bilete de zbor și aprobarea îmbarcării, se va măsura temperatura, iar persoanele care vor manifesta simptome COVID-19 nu vor fi admise în clădirea aeroportului.

Pentru intrarea în Israel se menține interdicția de intrare pentru cetățenii străini până la 1 septembrie 2020. Totuși, cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Statului Israel trebuie să primească permisiunea specială de intrare în Statul Israel (în cazul în care poate fi dovedit un scop întemeiat al vizitei) de la consulatul Statului Israel de la Kiev.

De asemenea, vor trebui să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor formularul de intrare în Statul Israel, să prezinte la sosirea pe aeroportul „Ben Gurion” confirmarea privind completarea formularului.

În cazul în care cetățenii sosesc în Israel din țările „roșii”, așa cum este Republicii Moldova, aceștia trebuie să rămână în autoizolare timp de 14 zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!