Oamenii legii anunță că au reținut doi bărbați care fac parte dintr-un grup de persoane bănuite de creşterea, recoltarea, păstrarea şi comercializarea drogurilor în cantităţi deosebit de mari, în special a cânepei (marijuanei).

„Pe parcursul a trei luni de documentare, oamenii legii au stabilit că din grup fac parte cinci persoane cu vârste cuprinse între 27 și 70 de ani, ce aveau rolurile bine determinate. Liderii grupului, doi frați, se ocupau de cultivarea, creşterea, recoltarea, prelucrarea şi distribuirea drogurilor, iar restul achiziţionau drogurile în cantităţi porționate şi le comercializau către potenţialii consumatori”, se spune într-un comunicat al poliției.

Oamenii legii au descins la domiciliile membrilor grupului criminal şi în alte locuri de păstrare a drogurilor. În rezultatul percheziţiilor, polițiștii au depistat şi ridicat marijuană în cantitate totală de aproximativ 3,5 kg, plante vegetale de cânepă îngrijite şi aflate în proces de creştere, 40 000 de lei, despre care se presupune că ar proveniți din activitatea criminală, cântare electronice pentru cântărirea drogurilor prelucrate, telefoane mobile şi unităţi de stocare a informaţiei, precum şi alte utilaje destinate pentru creşterea, prelucrarea şi comercializarea drogurilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. (4), lit. b) Cod Penal. La moment, doi dintre bănuiţi sunt reţinuţi. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!