/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Oamenii legii anunță destructurarea unui grup criminal organizat specializat în trafic de droguri

missing
17 august 2020, ora 11:21

Oamenii legii anunță că au reținut doi bărbați care fac parte dintr-un grup de persoane bănuite de creşterea, recoltarea, păstrarea şi comercializarea drogurilor în cantităţi deosebit de mari, în special a cânepei (marijuanei).

„Pe parcursul a trei luni de documentare, oamenii legii au stabilit că din grup fac parte cinci persoane cu vârste cuprinse între 27 și 70 de ani, ce aveau rolurile bine determinate. Liderii grupului, doi frați, se ocupau de cultivarea, creşterea, recoltarea, prelucrarea şi distribuirea drogurilor, iar restul achiziţionau drogurile în cantităţi porționate şi le comercializau către potenţialii consumatori”, se spune într-un comunicat al poliției.

Oamenii legii au descins la domiciliile membrilor grupului criminal şi în alte locuri de păstrare a drogurilor. În rezultatul percheziţiilor, polițiștii au depistat şi ridicat marijuană în cantitate totală de aproximativ 3,5 kg, plante vegetale de cânepă îngrijite şi aflate în proces de creştere, 40 000 de lei, despre care se presupune că ar proveniți din activitatea criminală, cântare electronice pentru cântărirea drogurilor prelucrate, telefoane mobile şi unităţi de stocare a informaţiei, precum şi alte utilaje destinate pentru creşterea, prelucrarea şi comercializarea drogurilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. (4), lit. b) Cod Penal. La moment, doi dintre bănuiţi sunt reţinuţi. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram