/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ O deputată socialistă cere ANI și PG să verifice averea Elenei Bacalu de la „Pro Moldova”

missing
18 august 2020, ora 17:52

Deputata PSRM, Alla Darovannaia cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea Elenei Bacalu, deputată pe listele „Pro Moldova”. Socialista a mai sesizat și Procuratura Generală. Darovannaia spune că în declarațiile de avere ale colegei sale din Legislativ ar exista încălcări și neconcordanțe.

„Astfel, în declarația pentru anul 2015, Elena Bacalu anunță că a deținut un mijloc de transport de model BMW 3 cu valoarea de 50000 MDL (2500 euro), însă acesta „a fost returnat cumpărătorului pentru că se află în INTERPOL”. Automobilul care se anunța “returnat cumpărătorului” încă în 2015, se regăsește, însă, în declarațiile de avere și interese în anii următori, inclusiv pentru 2019”, menționează deputata PSRM.

Alla Darovannaia mai spune că Elena Bacalu nu ar fi declarat o mașină Volvo produsă în 2014 estimată la o valoare de 200 de mii de lei. Automobilul figurează însă în declarațiile de avere ale soțului Elenei Bacalu, susține socialista.

„Mai există și o altă “scăpare”, la capitolul venituri precum și la capitolul active financiare. În perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019, Elena Bacalu nu a reflectat depozitul bancar în sumă de 9000 Euro deschis la filiala nr.8 Cahul al BC Fincombank SA precum și veniturile generate de la acest depozit”, mai menționează deputata Alla Darovannaia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram