Deputata PSRM, Alla Darovannaia cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea Elenei Bacalu, deputată pe listele „Pro Moldova”. Socialista a mai sesizat și Procuratura Generală. Darovannaia spune că în declarațiile de avere ale colegei sale din Legislativ ar exista încălcări și neconcordanțe.

„Astfel, în declarația pentru anul 2015, Elena Bacalu anunță că a deținut un mijloc de transport de model BMW 3 cu valoarea de 50000 MDL (2500 euro), însă acesta „a fost returnat cumpărătorului pentru că se află în INTERPOL”. Automobilul care se anunța “returnat cumpărătorului” încă în 2015, se regăsește, însă, în declarațiile de avere și interese în anii următori, inclusiv pentru 2019”, menționează deputata PSRM.

Alla Darovannaia mai spune că Elena Bacalu nu ar fi declarat o mașină Volvo produsă în 2014 estimată la o valoare de 200 de mii de lei. Automobilul figurează însă în declarațiile de avere ale soțului Elenei Bacalu, susține socialista.

„Mai există și o altă “scăpare”, la capitolul venituri precum și la capitolul active financiare. În perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019, Elena Bacalu nu a reflectat depozitul bancar în sumă de 9000 Euro deschis la filiala nr.8 Cahul al BC Fincombank SA precum și veniturile generate de la acest depozit”, mai menționează deputata Alla Darovannaia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!