Război în Ucraina, ziua 172. Zelenski: Orice soldat rus care trage în centrala Zaporojie va deveni o „țintă specială”

social

/DOC/ Popșoi cere PG să verifice dacă Dodon a luat legal un credit de 1,4 mln de lei de la „Victoriabank”, pe vremea când era controlată de Plahotniuc

18 august 2020, ora 10:43
Distribuie:

Mihai Popșoi a depus o sesizare la Procuratura Generală. Deputatul PAS cere procurorilor să verifice dacă șeful statului, Igor Dodon a contractat în mod legal un credit în valoare de 1.477.000 de lei de la „Victoriabank” la o rată anuală de 8%, în urmă cu 7 ani, când banca era controlată de Vladimir Plahotniuc.

Popșoi a solicitat PG să verifice cum a reușit Dodon, aflat în serviciu public, să obțină un credit în condiții preferențiale.

„Am solicitat verificarea cum a fost oferit acel împrumut și de ce Igor Dodon, aflat în serviciul public, a obținut acest credit în condiții prefențiale, ținând cont că în perioada respectivă rata dobânzii la asemenea împrumuturi pentru clienți obișnuiți era în jur de 13%. La fel de suspect este și acordarea unei sume atât de mari unui angajat cu salariu oficial destul de modest și fără o istorie creditară”, a precizat deputatul PAS.

Totodată, în sesizarea adresată Procuraturii Generale, Mihai Popșoi mai cere să fie verificat „modul în care Igor Dodon a efectuat plata ratelor lunare pentru rambursarea împrumutului, cine a efectuat plățile, dar și modul în care acestea corespund veniturilor declarate oficial în acea perioadă a familiei Dodon, ținând cont și de alte cheltuieli, inclusiv călătorii în destinații exotice”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram