Mihai Popșoi a depus o sesizare la Procuratura Generală. Deputatul PAS cere procurorilor să verifice dacă șeful statului, Igor Dodon a contractat în mod legal un credit în valoare de 1.477.000 de lei de la „Victoriabank” la o rată anuală de 8%, în urmă cu 7 ani, când banca era controlată de Vladimir Plahotniuc.

Popșoi a solicitat PG să verifice cum a reușit Dodon, aflat în serviciu public, să obțină un credit în condiții preferențiale.

„Am solicitat verificarea cum a fost oferit acel împrumut și de ce Igor Dodon, aflat în serviciul public, a obținut acest credit în condiții prefențiale, ținând cont că în perioada respectivă rata dobânzii la asemenea împrumuturi pentru clienți obișnuiți era în jur de 13%. La fel de suspect este și acordarea unei sume atât de mari unui angajat cu salariu oficial destul de modest și fără o istorie creditară”, a precizat deputatul PAS.

Totodată, în sesizarea adresată Procuraturii Generale, Mihai Popșoi mai cere să fie verificat „modul în care Igor Dodon a efectuat plata ratelor lunare pentru rambursarea împrumutului, cine a efectuat plățile, dar și modul în care acestea corespund veniturilor declarate oficial în acea perioadă a familiei Dodon, ținând cont și de alte cheltuieli, inclusiv călătorii în destinații exotice”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!