Doi moldoveni sunt cercetați penal pentru că au încercat să treacă ilegal frontiera de stat. Primul caz a fost pe 17 august la punctul de trecere a frontierei Otaci, iar al doilea pe astăzi, 18 august, la punctul de trece Vulcănești. 

Potrivit Poliției de Frontieră, planul primului moldovean a ieșit la iveală, după ce oamenii legii au fost înștiințați că acestla, un locuitor al orașului Otaci, pentru a se eschiva de la pedeapsa aplicată de către instanța de judecată va încerca să treacă ilegal frontiera de stat.

Astfel, pe 17 august, ora 21:45, polițiștii de frontieră l-au depistat pe bărbatul din Otaci pe malul râului Nistru. Tânărul de 24 de ani intenționa să treacă ilegal hotarul moldo-ucrainean, spun polițiștii. Cazul se examinează de către organul de urmărire penală.

Cel de-al doilea moldovean a fost reținut astăzi, ora 05:30, de către polițiștii de frontieră din Vulcănești. În timpul misiunii de supraveghere și control al trecerii frontierei de stat, oamenii legii au observat o persoană cum înaintează rapid spre ieșirea din Republica Moldova, prin ocolirea punctului de trecere.

Operativ, polițiștii de frontieră au intervenit și au reținut un bărbat de 44 de ani, din satul Chirsova, r-nul Comrat. În declarații, moldoveanul și-a justificat acțiunea prin faptul că are rude în Ucraina, însă nu deține actele de călătorie.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!